Brokis Shadow hanglampen

Nieuw in onze winkel: de Brokis Shadow hanglamp. Deze hanglampen set van ambachtelijk geblazen glas is een ontwerp van Lucie Koldova en Dan Yeffet. De glazen kapjes van de Brokis Shadow zijn leverbaar in 4 verschillende vormen. De mondgeblazen kap valt over een handgemaakte houten fitting.

Shadow

Elke vorm van de Brokis Shadow hanglamp is los leverbaar. In onze winkel tonen wij een compositie van 5 modellen op één kleine ronde plafondkap. Hiermee kunnen de meest prachtige composities worden gemaakt. De lampen worden op een elegante manier vanuit de plafondkap naar een punt op het plafond geleid. Het glas is in diverse kleuren leverbaar en eventueel ook in een mat glazen variant. Het is ook mogelijk een rechthoekige of ronde metalen plafondplaat toe te passen, waar de draden van de lampen direct uitkomen. Alle lampen zijn voorzien van een GU10 fitting met inbegrepen LED-lichtbron (5 watt, 2700 Kelvin).

Brokis shadow mongeblazen glaskapjes
Brokis shadow hanglamp detail

Brokis

Het Tsjechische Brokis staat bekend om zijn uitzonderlijke vakmanschap met betrekking tot Bohemian glas. Het werd in 2006 opgericht door Jan Rabell. Deze Tsjechische ondernemer was al eigenaar van het glasatelier Janštejn Glassworks in het dorpje Horní Dubenky, 140km. ten zuiden van Praag. In dit glasatelier wordt al sinds 1809 glas geblazen en bewerkt volgens de Bohemian tradites. Jan Rabell combineerde deze eeuwenoude glasblaas traditie met de creativiteit van jonge ontwerpers zoals Lucie Koldova, Dan Yeffet, Boris klemmek, Chiaramonte Marin design studio en Fumie Shibata.

Brokis shadow grote compositie

Collectie

De collectie van Brokis is zeer uitgebreid. In onze winkel tonen wij naast de Shadow hanglampen ook de Balloon en Muffin serie. Door middel van stalen kunnen we alle prachtige uitvoeringen van het glas goed laten zien.

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wil komen bekijken.

Brokis shadow hanglamp in de winkel van Waay & Soetekouw
Brokis shadow hanglamp op één ronde plafondkap