Februari 2017: Cassina Beam Sofa System

Recent gearriveerd in onze winkel: Cassina Beam sofa system. Een ontwerp van Patricia Urquiola. Cassina Beam sofa system is het ontwerp waarmee Patricia Urquiola haar veelbesproken entree maakte als Art director van Cassina op de Internationale Meubelbeurs in milaan 2016. Zij verzorgde niet alleen verschillende ontwerpen, ook het ontwerp van de stand was van haar hand. De stand liet in tegenstelling tot veel andere grote Italiaanse fabrikanten eindelijk weer eens een nieuw, eigen gezicht zien.

De Beam Sofa is leverbaar als twee of driezitter en als elementen systeem. In dit elementen systeem kunnen de elementen gekoppeld worden, al dan niet met een kleine bijzettafel. Het ontwerp krijgt zijn bijzondere karakter doordat de Sofa op een plint is gezet. Het ontwerp is leverbaar in diverse stof en leerkwaliteiten.

Ontwerpster Patricia Urquiola (1961) is één, zo niet de bekendste vrouwelijke ontwerper van deze tijd. “De vraag wat we in het dagelijkse leven nodig hebben, is mijn uitgangspunt voor ieder ontwerp”. Dat geldt voor ieder nieuw item dat Patricia maakt. Haar ontwerpen zijn functioneel, sensueel en stralen warmte en gevoeligheid uit. De modellen zijn veelal geïnspireerd door het dagelijkse leven en de individuele natuur van mensen en zijn een verrijking voor iedere persoonlijke leefruimte. De Cassina Beam sofa is hier een buitengewoon goed voorbeeld van.
Patricia Urquiola studeerde architectuur aan het Polytechnische Instituut in Madrid. De liefde bracht haar naar Milaan, waar ze in 1989 afstudeerde. Achille Castiglioni, haar mentor aan de Politechnico di Milano bracht haar passie voor design bij. In 1990 begon ze bij De Padova waar ze verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Bij De Padova leerde ze ontwerper Vico Magistretti kennen. (De bank Volant die ze in 2007 creëerde voor Moroso is een hommage aan de in dat jaar overleden designer). In 1995 koos ze voor de functie van designmanager bij Studio Lissoni. Ze bleef er vijf jaar. In 2000 begon ze haar eigen designpraktijk.