Christien Meindertsma duifjes voor TE.

Voor het Texture museum in Kortrijk ontwierp Christien Meindertsma een installatie van 200 beeldschone linnen duifjes. In onderstaand filmpje verteld zij het verhaal achter deze duifjes.

Haar inspiratie waren de reis- en spionageduiven die tijdens de Eerste Wereldoorlog opgesloten zaten in het gebouw van de Linen Thread Company, vandaag Texture. Ze werkt hiervoor samen met het familiebedrijf Jos Vanneste dat onder de naam Secrets of Linen tapijten in vlas produceert.

Christien Meindertsma (Utrecht, 1980) studeerde aan de Design Academy Eindhoven van 1998 tot 2003, waar ze onder meer les kreeg van Hella Jongerius. Meindertsma woont en werkt in Rotterdam.

Zij onderzoekt in haar werk de levensduur en het gebruik van consumptieproducten en probeert de herkomst van dagelijkse producten, waar men zich door industriële productieprocessen en globalisering niet meer bewust van is, opnieuw inzichtelijk te maken. Haar werk werd onder meer tentoongesteld in het MoMA New York, het Victoria & Albert Museum Londen en het Cooper Hewitt Design Museum New York. In Nederland hebben onder andere het Zuiderzeemuseum en het Fries Museum werk van Meindertsma in de collectie.
In 2012 was ze ‘artist in residence’ in het TextielMuseum Tilburg.

Meindertsma won met haar boek PIG 05049 drie Dutch Design Awards in 2008 en een Index Award in 2009.