De Colonial Chair van Ole Wanscher

Met de Colonial Chair van Ole Wanscher voor Carl Hansen voegen we een mooie, elegante Scandinavische designklassieker toe aan onze collectie. De Colonial Chairs  is een mooie, fijne en minimalistische fauteuil met excentrieke details die de fauteuil echt uniek maken.  Ole Wanscher, ontwierp de fauteuil in 1949, het daarmee één van de oudste designklassiekers in onze moderne kollektie! Met trots kan dit een echte design klassieker genoemd worden. Een fauteuil die door zijn kwaliteit en design generaties meegaat!

Altijd al zo`n bijzondere designklassieker willen hebben?

Dan maken wij u het nu wel heel aantrekkelijk met een korting van 20%

Geldig t/m 31/11/2017

op de Colonial Chair in de stof Molly, leersoort Thor of leersoort Sif. De Colonial chair van Ole Wanscher is natuurlijk te bewonderen en te proberen in onze winkel. Het frame in gezeept eiken, zit en rug in donkerbruin, bijna zwart leder. Aarzel niet om contact op te nemen met ons team wanneer u vragen heeft over deze bijzondere aanbieding: 015-2126109

De inspiratie voor de Colonial Fauteuil komt uit de Wanscher’s fascinatie voor Engelse meubelontwerpen uit de 18e eeuw, die op hun beurt weer zijn geïnspireerd door stijlen en materialen uit de koloniën.  In de video is zichtbaar hoe de Colonial Fauteuil geproduceerd wordt. Hier is de ambacht en het oog voor detail goed te zien.

Ole Wanscher is geboren in Copenhagen in 1903. Wanscher was architect en tevens professor in architectuur met een specialisatie op gebied van meubel ontwerpen. Op de Royal Danish Academy of Fine Arts kreeg hij les van Kaare Klint. Na de academie heeft hij nog verschillende opdrachten uitgevoerd voor Klint. Later volgde hij Klint op door in 1954 proffesor te worden op de `School of architecture` waar hij tot 1973 les gaf.

In onze webshop kunt u de eveneens wereldberoemde Wishbone Chair van Hans Wegner direct online bestellen. Ook deze stoel is in onze winkel te zien.