Cuero Mariposa fauteuil

Cuero Mariposa actie in Pampa leder zwart met een zwart frame:

Normale prijs € 950,00, nu € 699,00!

Klik hier voor deze actie>>>

Geschedenis

De Cuero Mariposa fauteuil in Pampa heeft een erg interessante geschiedenis. In 1938 ontwierpen de ontwerpers Bonet, Kurchan en Ferrari in Buenos Aires een moderne variant van de fauteuil Tripolina. Het concept van deze fauteuil bestond al met een houten frame en canvas zitting vanaf 1850. De Engelse uitvinder Joseph Fenby was de eerste die het concept vertaalde naar een houten frame met lederen zitting. Een foto uit 1921 toont de toenmalige president Warren Harding op één van deze modellen.

Design

Het design van de Cuero Mariposa heeft in de jaren 30 diverse awards gewonnen, en toch zijn er maar een beperkt aantal fauteuils geproduceerd. Later zijn er twee nooit verkochte Mariposa Chairs terug gevonden bij het warenhuis Harrods in Buenos Aires. Mr. Edgar Kaufmann Jr werkzaam bij het Museum of Modern Art uit New York herkende de vlinderstoel en kocht ze direct om ze onderdeel te maken van de museumcollectie . Daar kan de Mariposa Chair uitgevoerd in heavy duty vegetable-tanned leer kan zelfs nu nog bewonderd worden. Er staat ook een versie in het huis van Frank Lloyd Wright, Fallingwater. Vanaf het moment dat het ontwerp werd opgenomen in de collectie van het MoMa werd het een design icoon. Jarenlang werd de stoel door allerlei producenten gemaakt, helaas vaak in een slechte kwaliteit, oncomfortabele kwaliteit.

Klik hier voor alle modellen van de Cuero Mariposa>>>

Cuero

Inmiddels wordt de Mariposa fauteuil opnieuw uitgebracht door het Zweedse merk Cuero. De Zweedse ondernemer Lars Kjerstadius maakte de stoel veel comfortabeler door hem wat groter te maken. door de radius van de bochten wat aan te passen oogt de fauteuil vriendelijk. Bovendien heeft hij het frame herontwikkeld waardoor het geheel plat verzonden kan worden.

Uitvoeringen

De Mariposa Chair is in verschillende leer- en vachtkleuren leverbaar. Voor het Pampa leder wordt een dikke tuigleder gebruikt om het gewicht te kunnen dragen van degene die er in zit. Bovendien geeft dit de prachtige details met de stiknaden. Dit leder wordt uitsluitend op een plantaardige wijze gelooid in Italië. De vacht is afkomstig van Ijslandse schapen. De grijze uitvoering is afkomstig van schapen met een zeldzame mutatie, hiervan worden er maar 100 per jaar geboren. De vachten zijn ook leverbaar in een kortharige uitvoering.

Het frame van de stoel is van staal en kan in zwart of chroom uitgevoerd worden. De stoel zit zo slim in elkaar dat de verpakking helemaal plat is en dus makkelijk vervoerd kan worden. Het is dan een kwestie van het frame in elkaar zetten en de zitting met de hoeken over het frame hangen. Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden van deze klassieker, neemt u dan gerust contact met ons op. Of kom langs in onze winkel in het centrum van Delft waar we de Mariposa fauteuil ook hebben staan!

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wil komen bekijken.

Er geldt nu, zolang de voorraad strekt, een bijzondere actie voor de Mariposa in Pampa leder zwart met een zwart frame:

Normale prijs € 950,00, nu € 699,00!

Klik hier voor deze actie>>>