Tot 31-01-2020: Vitra Lounge Chair & Ottoman -10%

De Eames Lounge Chair en Ottoman wordt door velen gezien als de ultieme design klassieker. Deze in 1956 door Charles Eames ontworpen fauteuil is opgenomen in de collectie van beroemde musea zoals het MOMA in New York en staat in de meest stijlvolle interieurs over de gehele wereld.

In nauwe samenwerking met fabrikant Vitra bieden wij de Eames Lounge Chair & Ottoman tot 31-01-2020 aan met een aantrekkelijke korting van 10%. De aanbieding geldt voor alle uitvoeringen .

Charles en Ray Eames maakten de Eames Lounge Chair en Ottoman als cadeau voor hun vriend Billy Wilder met als doel ultiem comfort en het gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit. Door de jaren heen is de set geëvolueerd van handgemaakt voor een vriend naar geproduceerd in productie met handgemaakte details om het originele vakmanschap te behouden. Kleine aanpassingen zijn soms gedaan om consistentie en duurzaamheid te kunnen waarborgen. Een goed voorbeeld hiervan is de aanpassing naar ruimere afmetingen zodat de Lounge Chair qua maatvoering past bij de lichaamslengte van deze generatie. De variant met de klassieke afmetingen is nog steeds leverbaar. De keuze is aan u welke variant het beste bij u past! Precies zoals Eames het wilde, de Lounge Chair moet passen als een oude baseballhandschoen.

Eames Lounge Chair

Voor de White Edition werd een samenwerking aangegaan met de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius. Zij bedacht voor de Lounge Chair een prachtige combinatie van gewit noten schalen, off-white leder en een chroom frame. De uitvoering met de palissander schalen, zwart leder en het zwarte onderstel met gepolijste bovenkant wordt gezien als de originele, klassieke uitvoering. Deze combinatie wordt ook wel met een chroom onderstel toegepast. Ook de uitvoeringen met de kersen schalen en zwart gepigmenteerd-noten schalen zijn een volwaardig onderdeel van de Eames Lounge Chair collectie.

Het Santos Palisander welke wordt gebruikt voor de zit- en rugschaal is FSC gekeurd. Het rijk gemarmerde fineer dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen wordt vaak gecombineerd met een zwarte lederen bekleding en een gepolijst ondersteld met zwarte zijkanten. Dit is onmiskenbaar dé echte designklassieker zoals iedereen de Lounge Chair en Ottoman kent. Bekijk hier in onze webwinkel de Eames Lounge Chair in de palisander uitvoering!

De “All black” variant is uitgebracht in nauw overleg met het Eames Office.De gehele set is mat zwart. De zit- en rugschaal van gevormd multiplex wordt gefineerd in zwart gelakt essen. De stofferingselementen worden bekleed met diepzwart leder. Zelfs het persgietaluminium onderstel en de rugbeugels van de Eames Lounge Chair en Ottoman worden volledig mat zwart. Een spannende keuze die de set een stoere uitstraling geeft.