Maralunga Maxi van Cassina

Nieuw gearriveerd in onze winkel, een oude bekende: de Maralunga Maxi van Vico Magistretti voor Cassina. Het origineel van deze designklassieker werd 45 jaar geleden door Cassina gepresenteerd. Voor deze Maxi variant zijn de afmetingen iets aangepast aan de steeds langer wordende mens. Het is hierdoor de `lounge` versie geworden van deze designicoon. In onze winkelpresentatie is de vijfzitter maar liefst 310cm.br.

Vanaf het begin van de presentatie in 1973 is de Maralunga één van de meest comfortabele banken in de collectie van Van Waay & Soetekouw geweest. De verstelbare rugleuning is uniek en tovert de bank van een heerlijke conversatie bank naar een comfortabele TV kijk bank. Het zonder enige twijfel een icoon van het Italiaanse design en Vico Magistretti`s meest bekende ontwerp.

Cassina heeft van de Maralunga een aan aantal verschillende versies gemaakt. In de 40 versie is het model bijvoorbeeld verkrijgbaar met een siernaad. Ook de afmetingen zijn diverse keren uitgebreid. Aanvankelijk kwam de Maralunga als fauteuil, twe-zitter en drie-zitter. Later werden daar een twee en half zitter, grote driezitter en love chair aan toegevoegd.Ons creatieve team adviseert u graag bij het uitzoeken van de juiste maten, kleuren en materialen voor uw interieur. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak, 015-2126109 of begin meteen met onze online advies tool>>>

Vico Magistretti wordt gezien als één van de allergrootsten op het gebied van Italiaanse vormgeving.Hij werd geboren in 1920 in milaan en studeerde daar Architectuur. Naast diverse gebouwen ontwierp hij lampen voor Artemide en meubelen voor o.a. Depadova, B&B italia, Kartell en Campeggi.