Spectrum Design Deal #1

Spectrum Design Deal: Gratis armlegger bij aankoop van een BR 02 slaapbank
In oktober bestaat De Stijl 100 jaar. Een jubileum dat we samen met u willen vieren. We starten op 20 augustus met Spectrum Design Deal #1, bij aankoop van een BR 02 slaapbank geven wij de armlegger cadeau! Van 20 augustus t/m 1 oktober 2017 krijgt u bij aankoop van een BR 02 slaapbank een gratis armlegger.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u hier meer over wilt weten: 015-2126109

De slaapbank BR02 van Martin Visser voor Spectrum is een echte Nederlandse design klassieker. Martin Visser ontwierp dit model in 1960 en de slaapbank wordt sindsdien onafgebroken geproduceerd door Spectrum. Het origineel is te herkennen aan de ronde buis frame van het frame. De Spectrum BR 02 laat zich door een simpele handeling veranderen van een gewone bank naar slaapbank. Door de zitting iets naar voren te trekken, komt de zitting in een horizontale positie. Tegelijkertijd wordt het geheel dieper waardoor er een éénpersoons slaapbank ontstaat.

Deze beroemde designklassieker is eventueel 24/7 in onze webshop te bestellen.

Spectrum Design Deal BR02 slaapbank van Martin Visser

Martin Visser volgde aanvankelijk een opleiding waterbouwkunde aan de MTS en heeft deze ook afgerond. Pas later werkt hij als bouwkundig tekenaar, ontwerpt hij zijn eerste meubelen voor een vriend en is hij werkzaam op de meubelafdeling van De Bijenkorf in Amsterdam. Via de Bijenkorf komt Martin Visser in contact met Weverij de Ploeg en ‘t Spectrum. In 1954 wordt hij door Spectrum gevraagd om bij het bedrijf te komen werken als ontwerper. Vanaf einde jaren 50 bepalen de functionele ontwerpen van Martin Visser het gezicht van de collectie van ‘t Spectrum. hij heeft een sterke voorkeur voor ambachtelijk vervaardigde meubelen. Veel van zijn meubelen voor Spectrum hebben een industrieel uiterlijk, maar zijn grotendeels ambachtelijk vervaardigd. Tevens vergt hij het uiterste van techniek: een voorbeeld hiervan is dat hij de buizen niet buigt, maar zaagt en hoek last. De vaak heldere constructie, het eerlijke materiaal gebruik en het weglaten van decoratie laten tot uitdrukking komen dat Visser grote bewondering heeft voor het vooroorlogse functionalisme van het Bauhaus en de Stijl. Hij wil eenvoudige meubelen maken met zo weinig mogelijk materiaal en zo eenvoudig mogelijke vormen.