Herstofferingsactie BR02 slaapbank

Van 18 april t/m 1 augustus wordt bij aankoop van een herstoffering voor de BR 02 bank in een stof uit het Spectrum aanbod, het binnenwerk en de singels gratis vervangen. Al 60 jaar lang is de BR 02 slaapbank van Spectrum niet meer weg te denken uit de Nederlandse én buitenlandse interieurs. Door de vormgeving van Martin Visser en duurzame productie van Spectrum gaat deze klassieker bij velen al tijden mee. Maar ook designiconen hebben wel eens een nieuw jasje nodig. De BR 02 slaapbank is nooit ‘out-of-fashion’ en met een nieuwe bekleding kan hij weer jaren mee. Tot en met 30 juni worden nu bij het herstofferen van deze designklassieker het binnenwerk en de singels gratis vervangen. Daarmee is zowel het comfort als de uitstraling van de bank weer helemaal als nieuw.

De BR 02 slaapbank, ontworpen in 1960, is Vissers meest bekende ontwerp  en inmiddels een echte designklassieker! Het gebruiksgemak, comfort en de heldere constructie zijn essentiële elementen van dit succesvolle ontwerp. Daarnaast ademt dit ontwerp duurzaamheid: de tijdloze vormgeving en hoogwaardige kwaliteit zorgen ervoor dat deze slaapbank generaties lang meegaat en past in iedere tijdgeest.

Martin Visser (1922-2009) is een van Nederlands bekendste meubelontwerpers. Door zijn werk voor de meubelafdeling van De Bijenkorf werd Visser in 1954 gevraagd om hoofdontwerper bij Spectrum te worden. Dit blijkt een gouden greep, zijn strakke ontwerpen en functionele benadering van design zijn lange tijd bepalend voor de collectie.

Visser had een sterke voorkeur voor ambachtelijk vervaardigde ontwerpen. Hij vergde het uiterste van techniek en zocht grenzen op om te komen tot nieuwe constructies. Eerlijk materiaalgebruik, heldere constructie en gebrek aan decoratie laten zien dat Visser grote bewondering had voor Berlage en het vooroorlogse functionalisme. Hij wilde toegankelijke meubelen maken met zo weinig mogelijk materiaal en zo eenvoudig mogelijke vormen. Gedurende zijn 20 jaar als hoofdontwerper verbond Visser grote namen aan Spectrum, onder anderen Gerrit Rietveld, Friso Kramer, Hein Stolle, Constant Nieuwenhuys, Kho Liang Ie en Benno Premsela ontwierpen meubels voor de collectie. Hiermee hoorde Spectrum tot de weinige Nederlandse meubelbedrijven die al in de jaren 50 kunstenaars betrok bij haar collectie.SM Haller is één van onze favoriete merken. USM combineert Zwitserse precisie met esthetische eenvoud op een prachtige manier. De verchroomde bol is hét centrale onderdeel waaraan de systeembuizen worden gekoppeld. Samen vormen zij de constructie van het meubel. Gebaseerd op een serie standaard maten, welke eindeloos kunnen worden gecombineerd, ontstaat een grote ontwerpvrijheid aan kast-/opbergmogelijkheden voor thuis én op kantoor. Alle opbergmogelijkheden binnen één systeem.