60 jaar SZ fauteuil : 2e voor de helft!

Het is bijna 60 jaar geleden dat Martin Visser zijn bekende Spectrum SZ fauteuil ontwierp. Hij maakte deze tijdloze designklassieker in 1960 in drie uitvoeringen: in pitriet, in tuigleer en als gestoffeerde versie. Dit 60-jarig jubileum vieren we met een aantrekkelijke aanbieding!

Van 1 juli tot 1  september 2019 krijgt u de tweede Spectrum SZ fauteuil voor de helft van de prijs. Deze actie geldt voor zowel de SZ 01 in pitriet, als ook voor de SZ 02 in tuigleer en de gestoffeerde versie SZ 03, én voor beide frame uitvoeringen (verchroomd en zwart, m.u.v. de SZ 03).

Martin Visser

De Spectrum SZ fauteuil is in 1960 ontworpen door Martin Visser. Het karakteristieke en tijdloze ontwerp is inmiddels een echte designklassieker! Net als zijn vakgenoten Marcel Breuer en Poul Kjærholm ontwierp Visser zijn SZ fauteuil in drie uitvoeringen: de SZ 01 in pitriet, de SZ 02 in tuigleer en de gestoffeerde SZ 03. Het ranke, stalen buisframe is mat verchroomd of zwart geëpoxeerd. Voor welke uitvoering u ook kiest, de SZ fauteuil wordt gekenmerkt door vakmanschap en een uitstekend zitcomfort!

Gechiedenis

De ontwikkeling van de Spectrum collectie is sinds de jaren ’50 sterk beïnvloed door de langdurige samenwerking met één van Nederlands bekendste ontwerpers: Martin Visser. De samenwerking begon in 1954 toen Visser art director werd. Hij ontwierp vervolgens diverse meubelen voor de collectie, waaronder de bekende BR 02 slaapbank, SE eetkamerstoelen en de SZ fauteuils. Vissers uitgangspunt van ‘Form follows function’ is vandaag de dag nog steeds belangrijk in de vormtaal van de Spectrum collectie.

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wil komen bekijken.