Nieuw: Vitra Noguchi coffeetable in eiken

De beroemde Noguchi Coffee table is nu ook leverbaar in massief eiken. De Noguchi coffeetable heeft een bijna sculptuur-achtige vormgeving maar op een prachtige, sobere manier. Ontwerper Isamu Noguchi is van oorsprong een beeldhouwer. Hij beschouwde zijn meubel ontwerpen dan ook als sculpturen. De basis van de tafel zijn twee massief houten elementen in een haakse positie. Daar boven op rust het glazen blad. Deze bijzondere salontafel in massief naturel eiken is te zien in onze winkel en kan ook online besteld worden in onze webshop.

 

Vitra

De Zwitserse meubel fabrikant Vitra is de producent van de Noguchi coffeetable. Deze meubelfabrikant zich richt op het ontwikkelen van gezonde, intelligente, inspirerende en duurzame oplossingen voor kantoor, thuis en openbare ruimtes. De producten en concepten van Vitra worden in Zwitserland ontwikkeld. Het zorgvuldige designproces combineert de technische kennis van het bedrijf met de creatieve geest van internationale ontwerpers zoals Charles & Ray Eames, Verner Panton en Jean Prouvé.

Isamu Noguchi vertaalde de organische vormen van zijn beeldhouwwerken naar een meubelstuk. Waarschijnlijk beschouwde Noguchi daarom de tafel als zijn beste meubelontwerp. De basis, twee houten pootelementen, waren al leverbaar in zwarte es, esdoorn of walnoot en dit wordt nu dus aangevuld met massief naturel eiken.

Isamu Noguchi

Isamu Noguchi werd in 1904 geboren in Los Angeles. Zijn ouders waren de Japanse dichter Yone Noguchi en de Amerikaanse schrijfster Leonie Gilmour. Hij studeerde aan de Columbia University en de Leonardo da Vinci Art School. Vervolgens richtte hij zijn eerste onafhankelijke studio op en in 1927 kreeg hij een Guggenheim-stipendium. Noguchi werd assistent van Constantin Brancusi in Parijs en gaf zijn eerste solotentoonstelling in New York. Na penseeltekenen te hebben gestudeerd in China reisde hij verder door naar Japan om met klei te leren werken bij meester-pottenbakker Jinmatsu Uno.

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wil komen bekijken.