Walter Knoll Roadshow

Het najaar van 2017 benutten we om de collectie van Walter Knoll onder uw aandacht te brengen. Op de eerste etage van onze karakteristieke winkel presenteren wij u in de mooiste kamer een setting van dit toonaangevende Duitse merk. Wij nodigen u van harte uit om de buitengewone kwaliteit van deze meubelcollectie te komen bewonderen.

In de roadshow op onze eerste etage tonen we u o.a. de Prime Time sofa. Deze elegante en comfortabele sofa is een ontwerp van EOOS. Deze Oostenrijkse ontwerpgroep ontwerpt ook voor Carl Hansen. Herman Miller en Duravit.

De Prime time bestaat uit diverse elementen waardoor er heel veel composities gemaakt kunnen worden. De Prime wordt gecombineerd met een echte designklassieker, fauteuil 369. Dit ontwerp uit 1956, sluit naadloos aan bij andere designklassiekers van Bertoia, Eames en Nelson uit dezelfde periode. De presentatie is aangevuld met de Oki tafels, Joco tafels en het Usiki karpet.

De onderstaande video geeft een goed beeld van het bedrijf Walter Knoll.

De geschiedenis van Walter Knoll begint 150 jaar geleden in Stuttgart. Hier begint de fa. Knoll een lederfabriek wat uiteindelijk evolueert naar het meubelmerk Walter Knoll & Co GmbH. Leder is nog steeds een sterk punt van het bedrijf, ook de hoge kwaliteit van de meubelen en de vernieuwende ontwerpen worden geroemd. Nog steeds komt vrijwel alles uit eigen productie en worden veel producten op ambachtelijke wijze gemaakt.